Cele trei ceasuri rele

De Valeriu Ion GĂGIULESCU 02 Septembrie 2021, 14:34 Atitudini

Bre, până una, alta, dacă văzui că nu mai dau de nici un ceasornicar pe aici, pe la noi, mde, ce să fac?! Dădui dosu, tomite la Județ! Că aflai că acolo, cam în coasta ”Crinului”, sau cum i-o mai zice acu, e un meșter de treabă, priceput. Îl găsii și îi spusei păsul. Ce să vezi?! Zice : ”Din Turnu ești dumneata?” ” Da, zic eu” ”Păcat de orașul vostru, domnule!, Păcat! Eu am învățat meserie acolo. Am fost ucenic la ”Dom, Soare”! E- heii! Am mai auzit, zice el în continuare, am mai auzit că a murit și Marian, care a învățat de la mine! Și Petrică Despa, cu care sunt cam de-o seamă, nu mai lucrează, nu, nu mai lucrează, face!”.

Eu tăcui, ce să mai zic. Dar mă mirai cum de le știa el, meseriașul, pe toate de pe la noi. Mde, mă gândii eu, mai pe urmă, mde, noi am fost mai întâi Județ, noi am fost. Și d-aia! ! În timp ce lucra la ceasul meu, odată aud că-mi spune : ”Domnule, dumneata ai auzit despre ”ceasul rău”?! ”Da, zic eu, este o zicală....să nu pleci la drum marțea că te prinde ceasul rău...de pildă!” ” Ai scăpat, domnule, că azi e miercuri! Dar eu vă întreb: Știți care sunt CELE TREI CEASURI RELE ?!” ”Nu, domnule” ”Ei bine, acestea sunt: ceasurile de la contorul electric, de la contorul de gaze și de la contorul apometric! De ele, de ieri, nu mai scapi în nicio zi, nu numai marțea!”.

Am râs eu....da nu era râsul meu! Câtă răbdare și putere să mai aibă și poporul acesta ca să-i mai ardă și să facă haz. De fapt, toți meseriașii au umorul la purtător, Buni de farse mai mereu. De Moș Chiorpec- ciubotariul vă mai aduceți aminte?!

 

 

Autor Valeriu Ion GĂGIULESCU 02 Septembrie 2021, 14:34 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii